Полша е закупила от Швеция самолети за далечно радиолокационно откриване, съобщи

...
Полша е закупила от Швеция самолети за далечно радиолокационно откриване, съобщи
Коментари Харесай

Полша гради военно-въздушна мощ

Полша е закупила от Швеция самолети за далечно радиолокационно разкриване, заяви за организация PAP представителят на Полската организация по въоръженията Гжегож Полак.

" Агенцията поръча самолети за далечно радиолокационно разкриване Saab 340 AEW въз основа на потребностите на въоръжените сили в региона на електронното наблюдаване на долните пластове на атмосферата ", сподели той.

" Освен това бяха закупени, наред с други, и безпилотни летателни апарати Bayraktar TB2, а скоро се възнамерява да бъде подписан и контракт за доставка на балони, което доста ще усили опциите на въоръжените сили и ще разшири зоната на радиолокационното разузнаване ", добави Поляк, написа news.bg.

Той също по този начин съобщи, че " предишния месец беше заложен градежът на кораба за електронно разузнаване " Делфин ", който ще бъде предаден на полските Военноморски сили през 2027 година "

" Това е още един транспортен съд, който ще може да прави радиолокационно разузнаване в морски води. Това е най-модерното решение от този вид, което ще разреши затварянето на морската граница ", акцентира Полак.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР